Γιαννακάς Ανδρέας

Λογιστής Φοροτεχνικός Μέλος ΟΕΕ

Γεννήθηκα στη Χίο το 1961.Οι γονείς μου , Χιακης καταγωγής , ήταν ήδη κάτοικοι Νεάπολης από το 1960, ωστόσο το γεγονός ότι ο πατέρας μου ταξίδευε , οδήγησε τη μητέρα μου στη Χίο για τη γέννα. Εκεί άλλωστε ήταν όλοι οι συγγενείς. Στη Νεάπολη επέστρεψα 3 μηνών.

Παιχνίδι , στην πλατεία του εν λειτουργία τότε Νεκροταφείου της Νεάπολης και στο δασάκι που υπάρχει ακόμα, στο κάτω μέρος της οδού Αναλήψεως.

Δημοτικό στη Σχολή Κουτσοδόντη ,Γυμνάσιο και Λύκειο στο Αρρένων Νίκαιας.(απόφοιτος 1979). Μετα τις Πανελλήνιες ήρθαν τα ΚΑΤΕΕ και η ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΑΣΣΥΚΠ).Ειδικότητα Διοίκηση Νοσοκομείου(ΠΔΝ).Παραϊατρικά Διοίκηση Νοσοκομείου .Τέλος ήρθε και η Α.Σ.Ο.Ε.Ε.( ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ (1987). Μιλάω Αγγλικά κάτοχος LOWER όμως η θητεία μου στους HEINZ που παρακάτω αναφέρω, τελειοποίησαν τα Αγγλικά μου με ιδιαίτερη έμφαση στη λογιστική και οικονομική ορολογία.(record,asset,liability,budget,p&l,gain,inventories, etc ).Στους Υπολογιστές η Πιστοποίηση μου είναι του μακρινού 1991και αφορά όλα τα τότε προγράμματα, λογιστικά, εμπορικά και μισθοδοσίας , και το πρόγραμμα LOTUS I,II,III.Για όσους γνωρίζουν , το excel , ενσωμάτωσε το lotus.Με δυο λόγια γνωρίζω ικανοποιητικά Η/Υ και MS WINDOWS ωστόσο γνωρίζω άριστα το excel ,και τo powerpoint.Η θητεία μου στις εταιρείες που αναφέρω παρακάτω είχε σαν αποτέλεσμα να γνωρίζω άριστα τα ERP συστήματα, ιδιαίτερα τύπου GALAXY η SEN.Φοιτητής εργάστηκα στον ΟΠΑΠ στη διαλογή ωστόσο η απόφαση να ακολουθήσω τα λογιστικά με οδήγησε σε εταιρείες όπου εργάστηκα σαν βοηθός λογιστής. Η λήψη του πτυχίου με αναβάθμισε και από το 1990 έως το 2019 εργάστηκα πάντα σαν Προϊστάμενος Λογιστηρίου. Πρώτα στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΕ και μετα στην ΚΩΠΑΙΣ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.Η εταιρεία αυτή ήταν πολυεθνική , θυγατρική της ΗΕΙΝΖ ( το γνωστό κέτσαπ).Σε αυτήν έμεινα 7 χρόνια. Εκεί τελείωσα 2ο πανεπιστήμιο.Το 1997 οι LLOYDS REGISTER μου έδωσαν CERTIFICATE IN INTERNAL QUALITY AUDITING για το ISO 9002:1994 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. .Ακολούθησε Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ MODERN TIMES( MODERN εκδοτική,LEGEND δισκογραφική ,ΓΕΘΕΑ θέατρα),για λίγο στην FERRO-ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΑΕ και το 2003 ανέλαβα την REEBOK , μετέπειτα ASICS όπου και εδώ υπήρχε όμιλος εταιρειών όπως η ASICS-SPEEDO-TEVA-ONEILL με μεγάλουςτζίρους χονδρικής αλλά και αρκετά καταστήματα λιανικής .Στην εταιρεία αυτή παρέμεινα 16 χρόνια. Από το 2015 γνωρίζω ΕΛΠ ΚΑΙ ΔΛΠ μιας και η Εταιρεία τα εφάρμοζε ,ωστόσο αρκετά πιο πριν η εταιρεία ήταν υπόχρεη και σε φορολογικό πιστοποιητικό και σε φάκελο ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΩΝ το οποίο λάμβανε σε συνεργασία με τη GRANT THORTON.Η συνεργασία μας λύθηκε το 2019 και από τότε ασκώ ελεύθερο επάγγελμα.

Στην καριέρα μου παρακολούθησα και παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων, είναι γνωστό άλλωστε ότι οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν κάθε μέρα

Ωστόσο στη Νεάπολη ,στο παλιό νεκροταφείο , δεν άλλαξαν πολλά 20 χρόνια τώρα. Τις υποσχέσεις για το σχολείο τις άκουσα ο ίδιος το 2007-2008 ,όταν και τα δυο παιδιά της πρώην συζύγου μου πήγαιναν στο 19ο.Τελικα λειτούργησε το 2015 στον προθάλαμο του παλαιού νεκροταφείου.H πλατεία φτιάχτηκε , έφυγαν τα λεωφορεία ,ωστόσο είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν τέρμα την πλατεία όταν τα παιδιά πήγαιναν λύκειο στο Ε και όταν τα σπίτια φτάσανε στα πυροβολεία .Ένας από τους μοναδικούς χώρους που θα μπορούσε να γίνει χώρος πρασίνου για τους Δημότες , παραμένει κλειστός.Ακόμα και στα δυο γήπεδα που φτιάχτηκαν πίσω από το σχολείο, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση. Τα θέλω των πολιτών αγνοούνται. Μελέτες γίνονται για αναπλάσεις εκατομμυρίων ,με υποσκαπτη καφετέρια , ,ποδηλατοδρόμο και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Στη Νεάπολη γίνονται μελέτες για ανάπλαση που θα έχει κόστος Μυκόνου.

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά της Νίκαιας είχε αυτό σαν αφετηρία.

Το παλιό νεκροταφείο να γίνει χώρος αναψυχής για τους κατοίκους της Νεάπολης. Θέλουμε πάρκο με αναψυκτήριο , όχι αναψυκτήριο με πάρκο. Δεν θέλω να πληρώνω τον καφέ 6-7 ευρώ στη Νίκαια.

Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αποφασίσω .Στο πρόσωπο του Άκη Τούντα Νικαιωτη Καθηγητή με Διδακτορικό από το 2006 στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , με τεράστια εμπειρία στα Κοινά και από το 2019 επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο δήμο Νίκαιας -Ρέντη με τον Συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση- Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και τον Ρέντη, βρήκα και τον επικεφαλής και τους κατάλληλους ανθρώπους που αντιπολιτεύτηκαν τον σημερινό απερχόμενο δήμαρχο για να συμπορευτώ .Ένας συνδυασμός ανεξάρτητος με ανθρώπους που το πιστεύω τους είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ .Το σύνθημα του θα κάνω ότι πρέπει ,είναι αυτό που με ενέπνευσε. Όλοι αυτό πιστεύουμε .Να κάνουμε ότι πρέπει. Μόνο έτσι θα καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία και όχι με μηνύσεις που μοιράζει ο νυν δήμαρχος όταν γίνεται κουβέντα για το πόθεν έσχες του. Με πολίτες που πιστεύουν στην αξιοκρατία, στον έλεγχο και στη λογοδοσία. Χορτάσαμε από κάθε λογής Δημάρχους που πέρασαν και δεν ακούμπησαν το πρόβλημα .Αλήθεια ξέρει κανείς απ αυτούς οτι στο παλιό Νεκροταφείο βρίσκεις σύριγγες και δίπλα παίζουν παιδιά; Έχει δει ποτέ φύλακα ;Έχει περπατήσει μέσα στο νεκροταφείο ; Πέρυσι μετα τις επανειλημμένες φωτιές ο Δήμος μας έκανε δώρο έναν κρουνό πυροσβεστικόν .Είναι δυνατόν μετα από τόσα χρόνια να βάζεις κρουνό το 2022 ενώ το σχολείο με τα παιδιά λειτουργεί δίπλα από το 2015.Απορω γιατί δεν έχει επέμβει και το Υγειονομικό.

Το νεκροταφείο δεν πατιέται. Θέλει θεριζοαλωνιστική μηχανή για να καθαριστεί. Τάφοι σπασμένοι ακόμα και τώρα και ανοιχτοί. Μπάζα δεξιά και αριστερά. Κάδοι δίπλα στην εκκλησία. Αλήθεια η υγεία των κατοίκων και των πιστών που πηγαίνουν στην εκκλησία , δεν κινδυνεύει ;

Κι αν η μικρή εικόνα είναι το νεκροταφείο , η μεγάλη εικόνα είναι ο ίδιος ο δήμος Νίκαιας Ρέντη. Ποιος από τους κατοίκους δεν έχει δει το μαρασμό του Δήμου ; Ποιος προτιμάει την αγορά του Δήμου και όχι την αγορά του Διπλανού όμορου Δήμου. Τι αίσθημα σας προκαλεί το κέντρο της πόλης , δλδ η πλατεία Αγίου Νικολάου ; Ούτε Χριστουγεννιάτικα φωτάκια δεν μπήκαν; Πόσο χρόνο θέλετε να πάτε από τη Νεάπολη στο ΙΚΑ του Δήμου;

Για όλα αυτά η παράταξή Τούντα πιστεύει σε ένα Δήμο που θα ανήκει στους πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη .Έχει και λύσεις και πρόγραμμα .Πόρτα , πόρτα , βήμα βήμα οι πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη ενημερώνονται με κάθε μέσο. Είτε διαπροσωπικά , είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε από το site του Συνδυασμού.

Η ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΕΝΤΗΣ ΣΤΙΣ 8/10/2023 ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΕΛΙΔΑ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΚΗ ΤΟΥΝΤΑ -Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τη ΝΙΚΑΙΑ και τον ΡΕΝΤΗ.