Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος

    Ο Πτέραρχος Μηχανικός Ηλεκτρονικός Εν Αποστρατεία Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος του Νικολάου, Πόντιος στην καταγωγή, από το Αλτίνογλου Τσιφλίκ της Σεβάστειας, γεννήθηκε το 1956 στη Βεγόρα Φλωρίνης από γονείς αγρότες, την Δέσποινα και τον Νικόλαο. Από το 1979 μέχρι σήμερα ζει με την οικογένειά του στη Νίκαια. Είναι παντρεμένος με την Κορίνα Πασατζόγλου και έχουν δύο παιδιά την Καλλιόπη και τον Νικόλαο.

    Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων - Τμήμα Μηχανικών ( ΣΜΑ ) το 1979 ως Ανθυποσμηναγός, με την ειδικότητα του Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών. Στις σπουδές του συμπεριλαμβάνονται η αποφοίτησή του από τη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, από το Αεροπορικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής ως Εκπαιδευτής, από σχολεία ΝΑΤΟ ως Μηχανικός και εκπαιδευτής συστημάτων RADAR, από σχολεία εξειδίκευσης στη χώρα ως Μηχανικός και Προγραμματιστής Επιχειρησιακού Λογισμικού συστημάτων Αεράμυνας, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Επιπλέον είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

    Αποστρατεύθηκε το Μάρτιο 2010, με τελευταία τοποθέτηση αυτή του Διευθυντή Γ' Κλάδου του ΓΕΑ, Logistics και Υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας, με το βαθμό του Αντιπτεράρχου ε.α. και του απονεμήθηκε ο Τίτλος ( ε. τ. ) του Επιτίμου Διευθυντή Γ' Κλάδου του ΓΕΑ.

    Υπηρέτησε σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων Τεχνικής Υποστήριξης των Οπλικών Συστημάτων και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και σε θέσεις Διοίκησης, ως Διοικητής της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών, ως Διευθυντής Γ' Κλάδου στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, συντήρησης οπλικών συστημάτων και αεροσκαφών της ΠΑ και ως Διευθυντή Γ' Κλάδου του ΓΕΑ, Logistics και Υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας. Του ανατέθηκε η ευθύνη υλοποίησης, ως Program Manager, προγραμμάτων οπλικών συστημάτων της ΠΑ όπως : Αναβάθμισης των συστημάτων AVIONICS των Αεροσκαφών F - 4 PI 2000, FLIGHT SIMULATOR των Αεροσκαφών F – 16, RADARS S-743 D και HR-3000 του συστήματος Αεράμυνας της χώρας

    Επιπλέον των καθηκόντων του ορίσθηκε, ως Εθνικός Αντιπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο Διευθυντών ( BOD ) του Οργανισμού NAPMO ( AWACS ) στην Ολλανδία (Μάρτιος 2005 - Μάρτιος 2007), ως Εθνικός Αντιπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο Διευθυντών ( BOD ) του Οργανισμού NAMSO (NAMSA – NSPA) στο Λουξεμβούργο ( Μάρτιος 2007 - Μάρτιος 2009 ) και τοποθετήθηκε για δύο χρόνια ( Ιούνιος 1993 - Αύγουστος 1995 ) ως Μηχανικός Ηλεκτρονικός στον οργανισμό NAPMA (Ολλανδία), Υποστήριξης και διαχείρισης των αεροσκαφών AWACS.

    Είναι μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος ( ΑΑΚΕ ), Πρώην Αντιπρόεδρος και μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων ( ΣΑΣΙ), μέλος του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας ( ΕΣΜΑ ), μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και μέλος του International Society of Logistics Engineers – SOLE

    Εκφράζει δημόσιο λόγο στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, με πληθώρα άρθρων, συνεντεύξεων και προτάσεών του, σχετικών με τα μείζονα Εθνικά μας θέματα, την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας. 

EKΦPAZEI ΔHMOΔIO ΛOΓO 

    Ως Πόντιος συμμετέχει ενεργά στο μείζον Εθνικό θέμα αυτό της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τη Διεθνή Κοινότητα, με άρθρα και δημόσιες παρεμβάσεις του, με πλέον σημαντική την διοργάνωση ως μέλος του ΕΛΙΣΜΕ της Διαδικτυακής Επετειακής Εσπερίδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ( ΕΛΙΣΜΕ ) στις 5 Μαρτίου 2022, με θέμα "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου " απόδοσης Τιμής και Μνήμης στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας. Το βίντεο της εσπερίδας μεταδόθηκε διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο ενώ η εσπερίδα εκδόθηκε σε βιβλίο με το DVD καταγραφής της και έχει αποσταλεί σε Κυβερνητικούς φορείς, υπουργείο εξωτερικών, πρεσβείες και όλες τις Ποντιακές Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΩΣ ΠONTIOΣ ΣYMMETEXEI 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

    Μετά από 13 χρόνια από την αποστρατεία μου από τη αγαπημένη μας Πολεμική Αεροπορία και κάτοικος του Δήμου Νίκαιας από το 1980 μέχρι σήμερα ,αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μας και να ενταχθώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση « Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και τον Ρέντη" με τον Άκη Τούντα υποψήφιο Δήμαρχο.

    Όντας Δημότης της Νίκαιας από το 1980, με την έναρξη της υπηρεσιακής μου πορείας στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι και σήμερα, έχω βιώσει στο πετσί μου τις ανάγκες του τόπου μας, αλλά και τις δράσεις που πρέπει να εκδηλωθούν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και του επιπέδου του Δήμου, αναδεικνύοντας τον σε μια σύγχρονη πόλη ευρωπαϊκού επιπέδου, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από προγράμματα τόσο σε επίπεδο Χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μας γνώση και εμπειρία, που τόσο απλόχερα μου προσέφερε η αγαπημένη μου Πολεμική Αεροπορία στη 36η υπηρεσία μου ως ανώτατο στέλεχος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Κλάδου Υποδομών και Logistics, χειριζόμενος ανάλογα και πολύ ποιο πολύπλοκα θέματα προσωπικού, υποδομών, ασφαλείας, πυρασφάλειας, υποστήριξης - συντήρησης συστημάτων, Logistics, εκπαίδευσης, δασοπροστασίας, αναβάθμισης περιβάλλοντος, σύγχρονης Τεχνολογίας στην υπηρεσία του Δήμου κλπ. και να συμβάλω στην επίλυση σημαντικών θεμάτων και προβλημάτων του Δήμου μας, για το καλό των Δημοτών μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την ανάδειξη του Δήμου μας σε έναν σύγχρονο και "Ευφυή Δήμο".

    Στηρίζω τον κ. Άκη Τούντα υποψήφιο Δήμαρχο για το ήθος, το πλαίσιο αρχών και αξιών του, το δομημένο και ξεκάθαρο λόγο του, τις θέσεις και προτάσεις για τις ανάγκες του τόπου μας, τη σοβαρότητα, τις γνώσεις , την αποτελεσματικότητα και τις ικανότητες του !!!!

    Αξίζει οι Δημότες μας να τον εκλέξουν Δήμαρχο στην ερχόμενες Δημοτικές εκλογές με τα άξια στελέχη του και εύχομαι από καρδιάς να γίνει πραγματικότητα με εμάς συμπαραστάτες και ενεργούς συμμετέχοντες !!!

    Αξίζει ο τόπος μας με τον κ. Τούντα και τα έμπειρα στελέχη του, τόπος ισχυρής ιστορικής μνήμης, με τα ίχνη της προσφυγιάς που έχτισε την Νίκαια, το Ιστορικό Μπλόκο, που υπήρξε για δεκαετίες, ρυμουλκό της ανάπτυξής της, κέντρο πολιτισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας, να ανακτήσει και πάλι την αίγλη που του αξίζει!!!!