Κανελλάκης Λεωνίδας

Επιχειρηματίας

Ονομάζομαι Λεωνίδας Κανελλάκης και γεννήθηκα στις 14 Ιουλίου 1983.

Μεγάλωσα στη Νίκαια επί της οδού 28ης Οκτωβρίου απέναντι από την Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας και εν συνεχεία στη Βουρνόβα πίσω από το παλαιό νεκροταφείο της Νεάπολης.

Η πλατεία Κρήνης, η πλατεία Σπάθα και ο λόφος του Αγίου Φιλίππου-Άλσος δεξαμενής, εκτός από γειτονιά των παιδικών μου χρόνων, αποτελούν σημαδιακά βιώματα της νεανικής μου ηλικίας που δεν ξεχνιούνται.
Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα στην οικονομική διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε, που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων ποτών και μή.
Είμαι ανιψιός του αείμνηστου προέδρου του Ιωνικού Νικαίας, Νίκου Κανελλάκη, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της ηγεσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας από το 1989 έως το 2004 και έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός Νικαίας την περίοδο 2007-2008.
Από το 2019 ίδρυσα και είμαι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Flavourist Laboratories International, μια Ελληνική επιχείρηση με εξειδίκευση στις αρωματικές ύλες.

Προερχόμενος από μια οικογένεια πολύπλευρης προσφοράς στη τοπική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία και με την επιθυμία μου να προσφέρω ανιδιοτελώς για μια πόλη με καθαριότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη,αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσπάθεια του Συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κανέλλο (Άκη) Τούντα, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως μέλος του Συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη", πρόθεση μου είναι, να ξεπεράσουμε τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές, αντιλήψεις και νοοτροπίες των προηγούμενων διοικήσεων.

Ως επιχειρηματίας, έχω την άποψη που αποτελεί βασικό στόχο του συνδυασμού μας για να ζωντανέψουν οι εμπορικοί μας δρόμοι, ότι η πόλη μας χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της εμπορικής ζωής της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων, που η ανάγκη τους για φρέσκο χρήμα κρίνεται επιτακτική.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία, νέες ιδέες και με ξεκάθαρο στόχο, βάσει του πλάνου του προγράμματος των άμεσων δράσεων του συνδυασμού μας, να δώσουμε νέα προοπτική στη πόλη μας για να εξελιχθεί σε μια μοντέρνα ευρωπαϊκή πόλη με λογικές ήπιας ανάπτυξης φιλικής προς το περιβάλλον, με τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου και τη δυναμική είσοδό της στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, διατηρώντας όμως το ήθος και τις αξίες της γειτονιάς μας!

Ως νέος άνθρωπος η σκέψη μου είναι με τη νεολαία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κουραστεί να ακούει συνέχεια για κρίση-μνημόνια, κρίση-ανεργία, covid 19-lockdown, πόλεμος στην Ουκρανία, ακρίβεια και οικονομικά προβλήματα. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικά εργαλεία προσέγγισης ώστε να νιώθουν ενεργοί πολίτες, καθώς και όραμα έχουν και μορφωμένες γενιές είναι. Η πρόταση του Συνδυασμού μας είναι πρωτίστως, η δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακών προγραμμάτων από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της χώρας, ειδικά για τους νέους της πόλης μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν και δευτερευόντως να δημιουργηθεί μια "δεξαμενή" ανέργων που θα απορροφούνται από το τοπικό επιχειρείν με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι το μετρό της Νίκαιας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση του ελληνικού κράτους στη Β' Πειραιά τα τελευταία 100 χρόνια, και με λυπεί το γεγονός ότι η έλευση του μετρό, αντί να φέρει ανάπτυξη στη περιοχή έφερε υποβάθμιση, αντικρίζοντας καθημερινά εικόνες ντροπής στη πλατεία του Αγίου Νικολάου και στα γύρω στενά, με το μέγεθος της εγκληματικότητας από πάσης φύσεως παραβατικούς να είναι μεγάλο.

Αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ ότι ο Συνδυασμός μας θα δώσει τέλος στη παραβατικότητα και θα μετατραπεί το μετρό στη πλατεία του Αγίου Νικολάου σε πύλη εισόδου και όχι εξόδου!

Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη αξίζει ένα καλύτερο αύριο και θα το έχει!

Ξεκινάμε μαζί με γνώση, διαφάνεια, δυναμισμό, σεβασμό, συνέπεια και υπευθυνότητα για να κάνουμε το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη το Δήμο που μας αξίζει!