53ος στην ανακύκλωση μεταξύ των 66 Δήμων της Ατιικής

2021-12-20

53ος στην ανακύκλωση μεταξύ των 66 Δήμων της Ατιικής... μήπως τα έχει παρατήσει;

Δεν αρκεί να μιλάς για την «κλιματική αλλαγή» και το «ενεργειακό αποτύπωμα». 

Θα πρέπει να κάνεις πράγματα σύμφωνα με την θέση ευθύνης σου.Καλή η προσπάθεια του Δήμαρχου της πόλης μας να συνδέσει το όνομα του με την υπόθεση της ανακύκλωσης, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα τον διαψεύδει. 

Σύμφωνα το Σχέδιο Κανονισμού Τιμολόγησης Ε.Δ.Σ.Ν.Α. - Εισφορές Δήμων μελών Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έτους 2021- Περιβαλλοντική Εισφορά έτους 2020, το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να αναζητήσει στο https://diavgeia.gov.gr/ με ΑΔΑ : ΨΧΥΗΟΡ05-ΟΒ9

 Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι αυτές είναι οι δυνατότητές του. Επομένως για να έχει αυτές τις επιδόσεις σημαίνει ότι τα έχει παρατήσει.Γειτονικοί Δήμοι παρουσιάζουν διπλάσιες επιδόσεις, πετυχαίνουν τους ελάχιστους στόχους και εξοικονομούν χρήματα από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.

Στο 16% Μοσχάτο-Ταύρος, 

Στο 15% το Αιγάλεω (city),

Στο 14% ο Πειραιάς.

.. στο 8% ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Ενώ ο Δήμος μας πληρώνει όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά. Σαν να μην έχουμε κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Γιατί είναι εκ των ουραγών της Αττικής.

Από την Παναγίτσα έως το Κρατικό Νοσοκομείο και από την Π.Ράλλη έως την Μπελογιάννη, σε πολλές δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα, υπάρχουν πέντε (5) μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Το θέσαμε προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εισπράξουμε το ειρωνικό χαμόγελο του «καλύτερου Δημάρχου της χώρας». Αλλά γιατί να μην χαμογελά ειρωνικά, άλλωστε οι Δημότες πληρώνουν την αποτυχία του, δεν τα πληρώνει ο ίδιος.Εδραιωμένος και περιχαρής στη 53η θέση της ανακύκλωσης ο κ. Ιωακειμίδης. 

«Δεν το λες και λίγο», όπως έγραψε με το θράσος που τον διακρίνει.