Ανακοίνωση υποψηφιότητας στον Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη

2019-03-07

Αγαπητοί συμπολίτες

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη νέα πορεία του Δήμου μας, για τη Νίκαια και τον Ρέντη του Μέλλοντός μας, σε μια δύσκολη εποχή που απαιτεί γνώση, έμπνευση, σχέδιο και δημιουργική δράση, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών. 

Ποιος και με ποια ομάδα μπορεί να ηγηθεί της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ; Ποια παράταξη μπορεί να στηρίξει τη μετάβαση στο νέο και απαιτητικό αύριο; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν ότι ο Δήμος μας θα ξεφύγει επιτέλους από τους «επαγγελματίες πολιτικούς» που θεωρούν την πόλη «ιδιοκτησία τους»;

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Θα οδηγηθούμε στην πεπατημένη του Παλαιού Προσωπικού; Θα εμπιστευτούμε το Δήμο στα ίδια πρόσωπα που επί τετραετίες ανακυκλώνουν τον εαυτό τους;

Θα εμπιστευτούμε ξανά το Δήμο σε πρόσωπα και παρέες που... τα πήραν όλα και πλέον δεν έχουν να δώσουν τίποτα στο δημότη και τη νέα γενιά;

Ή θα ανοίξουμε νέους δρόμους δημιουργίας, με ενημερωμένους πολίτες, με επένδυση στη γνώση και την καινοτομία, με τον Δημότη Πρωταγωνιστή;

Θα πάμε με το ΝΕΟ ή με το ΠΑΛΙΟ;  

Θα πάμε με το μικρό ΕΓΩ κάποιων που θεωρούν τη Νίκαια και τον Ρέντη «δικό» τους ή με τη συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης και το μεγάλο ΕΜΕΙΣ των Δημοτών;

Τώρα οδηγούμεθα σε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι μέσα από μια Συμμαχία Προόδου, να γυρίσουμε Σελίδα στη Νίκαια και τον Ρέντη, να στείλουμε στα σπίτια τους όσους μένουν «καρφωμένοι» επί μια 20ετία στις καρέκλες της γλυκιάς εξουσίας τους.

Με όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες ενωμένους, θέλουμε και μπορούμε να εκφράσουμε τη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, μέσα σε ένα νέο δύσκολο περιβάλλον που απαιτεί τολμηρά βήματα, μεθοδική δουλειά, σοβαρή προετοιμασία και ανοιχτούς ορίζοντες.

Μαζί, μπορούμε να ανοίξουμε ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ δημιουργίας. Με ενημερωμένους πολίτες. Με δημότες παρόντες και συνδημιουργούς. Με τον Δημότη Πρωταγωνιστή. Με ένα νέο άνεμο δημιουργίας. Με αυτούς που ξέρουν, μπορούν και τολμούν να αναμετρηθούν με το αύριο -απέναντι στην «σκουριά» του παρελθόντος και το κατεστημένο σύστημα που διοικεί το Δήμο αναχρονιστικά.

Με ανοιχτές τις πόρτες της συνεργασίας, μακριά από κλειστές ιδιοτελείς ομάδες επιρροής που θέλουν το Δήμο «δικό τους» και τους Δημότες παρόντες μόνο στις εκλογές και υπηκόους στη συνέχεια.

Τολμάμε να πάμε με το ΝΕΟ και όχι με το μεταμφιεσμένο ΠΑΛΙΟ.

Με την πραγματική Γνώση και την Ανανέωση και όχι με τον «αυτόματο πιλότο». 

Πάμε μαζί, κόντρα στο ρεύμα του εφησυχασμού και της ήσσονος προσπάθειας, κόντρα στο εγωιστικό κατεστημένο κάποιων που διαχρονικά θεωρούν το Δήμο βιλαέτι τους, με Σημαία μας τη συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, όλων των Δημοτών.

Πάμε μπροστά με Σεβασμό στον κάθε πολίτη, πέρα από κόμματα και χρώματα -γιατί τα προβλήματα και οι λύσεις δεν έχουν χρώμα!

Θέλουμε και μπορούμε να λειτουργήσουμε στην πράξη Υπέρ του δημότη και όχι Υπέρ του εαυτού μας.

Στη νέα εποχή ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Απαιτείται Συνεργασία, Διάλογος και Κοινή Δράση για να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δίνουμε τέλος στην «Ενός Ανδρός Αρχή»!

Το μέλλον της Νίκαιας και του Ρέντη δεν είναι υπόθεση του ΕΝΟΣ αλλά χρέος του ΚΑΘΕΝΟΣ.

Η Παράταξή μας δημιουργήθηκε για να εκφράσει και να ανταποκριθεί στις μεγάλες και μικρές ανάγκες των Δημοτών, λύνοντας τα καθημερινά προβλήματα, αλλά, κυρίως, για να ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ το Δήμο του αύριο, μαζί με τον Δημότη και όχι πίσω από κλειστές πόρτες του παρελθόντος. Για να δουλέψει για τους δημότες και όχι... για να τους «δουλέψει»...

Είμαστε μια παράταξη ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, γιατί πιστεύουμε ότι η Νίκαια και ο Ρέντης δεν μπορεί να πάει μπροστά με Ψέματα και βολικές Μισές Αλήθειες.

Προχωράμε ενωμένοι, με την εμπειρία και την ανανέωση, για να δώσουμε το ΟΞΥΓΟΝΟ δημιουργίας και προκοπής που αξίζει σε κάθε Δημότη, που θέλει να ζήσει και να δημιουργήσει σε μια Σύγχρονη και Ανθρώπινη πόλη του Μέλλοντος.

Εμείς, μαζί, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε ΜΑΧΕΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ για τη Νίκαια και το Ρέντη.

Θέλουμε και μπορούμε να παλέψουμε όχι για να επιβιώσει η πόλη μας, αλλά για να έχει Ζωή!

Και σε αυτό τον αγώνα όλοι οι δημότες, Εμείς, θα είμαστε συνδημιουργοί και πρωταγωνιστές.

Ξεκινάμε με χαμόγελο, πίστη και αισιοδοξία. Η Συμμαχία Ελπίδας για τη Νίκαια και το Ρέντη ανοίγει τα φτερά της, διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και θα πετύχει!

Μαζί ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και θα αλλάξουμε τις ζωές μας!

ε αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, σχέδιο και σκληρή δουλειά θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Για τη Νίκαια και τον Ρέντη που μας αξίζει...

Κανέλλος Σ. Τούντας
Διδάκτωρ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη