ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2023-06-28

Προς μεγάλη μου έκπληξη παρέλαβα στα χέρια μου τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον εμού και δύο ακόμα Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας ο νυν Δήμαρχος Νίκαιας ενόψει μάλιστα και Προεκλογικής Περιόδου. Ο κ. Ιωακειμίδης, αντί να δώσει κάποιες πειστικές εξηγήσεις σχετικά με τις ατασθαλίες και τα κακώς κείμενα για τα οποία τον εγκάλεσα ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αντί να απαντήσει με τον τρόπο που αντιστοιχεί στον θεσμικό ρόλο του σε όσα διημείφθησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-9-2022, προτίμησε να ξεκινήσει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και εμού προσωπικά- προκειμένου να διασκεδάσει τις εναντίον του εντυπώσεις.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να με εγκαλέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι:

Δήθεν «υιοθέτησα και αναπαρήγαγα ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα» μόνον διά της πράξης της κοινοποίησης στις 21-9-2022 επί του προσωπικού λογαριασμού μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «FACEBOOK», ενός ανυπόγραφου δημοσιεύματος της ενημερωτικής ιστοσελίδας με την επωνυμία «NEWS ΤΑ: Νέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», το οποίο έφερε τον τίτλο «Χαμός για το Πόθεν Έσχες του Ιωακειμίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Νικαίας».

Δήθεν μεθόδευσα τη λήψη «πρόσκαιρων μικροπολιτικών οφελών» με την ως άνω συμπεριφορά μου, η οποία συνίστατο στην απλή αναπαραγωγή ενός δημοσιεύματος τρίτου, δίχως τον περαιτέρω σχολιασμό του και, προπαντός, δίχως την εκφορά αξιολογικής κρίσεως επί των εν αυτώ ειρημένων. 

Προκειμένου να αντιπαρέλθει τερωηέντως τις εναντίον του δημοσιευθείσες μομφές που περιελήφθησαν στο παραπάνω δημοσίευμα, επιχειρώντας να στρέψει έναντι τρίτων τις ατασθαλίες για τις οποίες εγκαλείτο και κατ' αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις εναντίον του σχηματισθείσες εντυπώσεις, ο κ. Ιωακειμίδης το μόνο που επιχειρεί είναι να αποκομίσει πολιτικό όφελος από την παρελκυστική τακτική της φαιδράς σπιλώσεως των πολιτικών αντιπάλων του. 

Εις μάτην, όμως: η αλήθεια θα λάμψει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, εντός και εκτός ακροατηρίων. Για τον λόγο τούτο, άλλωστε, έχω προβεί σε κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια, προκειμένου να προασπίσω τα δικαιώματά μου και να διαφυλάξω τα Θιγόμενα συμφέροντά μου. 

Δεν πρόκειται απλά για μια παρελκυστική τακτική ενός ακόμα αιρετού άρχοντα, ο οποίος αντί να δώσει εξηγήσεις για τα μείζονα ζητήματα της δημαρχιακής διαχείρισης στον τόπο και το χρόνο που του αντιστοιχεί, δηλαδή ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου όπου επανειλημμένα τον έχουμε καλέσει, προτιμά την σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων του. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους, το πολιτικό και ηθικό χάσμα που μεσολαβεί μεταξύ τους είναι, πλέον, αγεφύρωτο. 

Ρίψασπις δεν υπήρξα ποτέ. Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια, αξιοκρατία και Δικαιοσύνη στο Δημοσιο βίο. 

Την απάντηση λοιπον για τα ανωτέρω θα τη λάβει διπλή. Αφενός από την Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία επίσης θα προσφύγουμε και αφετέρου τη σημαντικότερη από τους Δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη τους οποίους προσβάλει με την προσπάθεια ποινικοποίησης της Δημόσιας ζωής επειδή η Παράταξή μας είχε το σθένος να Δημοσιοποιήσει τα έργα και τις ημέρες του, όταν άλλοι για χρόνια σιωπούν. 

Τουντας Σ. Κανέλλος                                                                                                                                                          Υποψηφιος Δήμαρχος                                                                                                                                                             Νίκαιας   Α. Ι. ΡΕΝΤΗ.