ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2022-01-31

Δημοτικό Συμβούλιο και Προεδρος Δημοτικού Συμβουλιου......παρωδία

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο «τύποις» Δημοκράτης Δήμαρχος ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά έβαλε επί προσωπικού στον επικεφαλής της παράταξης μας κο Τούντα Κ. και στην παράταξη μας ειδικά. Την παράταξη του 16% των ψηφισάντων την οποία και χαρακτήρισε παράταξη «3,5 ανθρώπων». Μπορεί να μην έχουμε την προσωπικότητα τη δική του ( και ούτε επιθυμούμε άλλωστε ) όμως είμαστε τόσοι όσοι επέλεξε ο λαος της Νίκαιας για να τον Ελέγχει του αρέσει δεν του αρέσει! 

Μας κατηγόρησε ότι επενδύουμε στην καταστροφή για να κερδίσουμε εντυπώσεις όταν του αναφέραμε τι γράφει ο Γενικος Γραμματεας του Συλλογου των εργαζομενων για την ανικανότητα της Διοικησης του στην προετοιμασία για τον Χιονιά και τις απειλές που δέχθηκε προσωπικά από το περιβάλλον του Μονάρχη μετά για αυτό. Κατά τον Γ. Ιωακειμίδη ο θεσμικός παράγοντας Γ Γ του Συλλογου δεν ήξερε τι συνεβαινε στην πραγματικότητα και εγραφε ότι και να είναι. 

Μιλάει για καταστροφολογία εκείνος που εκλέχθηκε Δημαρχος στο Ρέντη με 16% επενδύοντας στην πλημμύρα της Πολης του επι εποχής Ι. Γρυλλη και πατώντας επι πτωμάτων. 

Και φαντάζεται ότι, αυτά που έκανε εκείνος τα σκεφτόμαστε και μείς σαν να είμαστε ίδιοι. Ε! Δεν είμαστε! 

Έκανε τον ανίδεο όταν ερωτήθηκε από την παράταξη μας για τους παρόχους ρεύματος και πόσες χιλιάδες χιλιάδων Ευρώ οφείλουν στο Δήμο την ώρα που σε εκατοντάδες Δημότες διακόπτουν την ηλεκτροδότηση. Ουδεμία απάντηση. Ουδεμία απάντηση και για την παραχώρηση χώρων πρασίνου σε ιδιώτες για επαγγελματική χρήση. Χώροι Πρασίνου σε Ιδιώτες! Μας περισσεύουν φαίνεται.! 

Αρκέστηκε στο να μετράει ποσα like λαμβάνει αυτός και οι αντιδήμαρχοι του από το ευρύ κοινό και το παρέθεσε ως επιχείρημα για να δείξει ποσο άριστος κι αρεστός είναι σε αντίθεση με εμάς και τα like που συγκεντρώνουμε στις αναρτήσεις μας για όσα συμβαίνουν στο Δήμο και έχουμε το θάρρος να τα αναφέρουμε Δημόσια ακόμη και στα ΜΜΕ. 

Επέμεινε στον Ισχυρισμό που προέβαλλε και στην ΚΕΔΕ ότι η πολιτική Προστασία πρέπει να φύγει από τους Δήμους και να πάει στο Κεντρικό Κράτος. Δηλαδή για τη Νεάπολη για παράδειγμα με εισήγηση του θα ενδιαφέρεται το κράτος και όχι ο ίδιος. Αλήθεια οι σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν την άποψη του; Συμφωνούν επίσης για το προγκρόμ μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δήμο με αποφάσεις της Γενικής Γραμματεως του Δήμου κας Παπαχελά; 

Και βέβαια σε όσα εκνευρισμένα προέταξε ως απάντηση στις αιτιάσεις μας, δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να του απαντήσουμε αφού η νεοεκλεγής προεδρος μας έκοψε το δικαίωμα δευτερολογίας, δικαίωμα που ορίζει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλιου μετά από αυτές τις εγκλίσεις του Δημάρχου. Φαίνεται ότι η δεδηλωμένη προτίμηση της παράταξης μας στην εκλογή Προέδρου ΔΣ, στον απείρως ικανότερο απελθέντα Π. Ζαχαροπουλο σε σχέση με τη σημερινή Πρόεδρο Ε Βαλλιανάτου προκάλεσε το θυμικό της. Χαιρόμαστε που έστω κι έτσι επιβραβεύεται η επιλογή μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από τη σημερινή Συνεδρίαση του ΔΣ. Όχι όμως και από την Πόλη. Ο απερχόμενος Γ. Ιωακειμίδης εν μέσω εισαγγελικής έρευνας για την οικονομική του διαχείριση το 2019 χάνει την ψυχραιμία του. Δεν τον ακολουθούμε! 

Συνεχίζουμε! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ με 3,5 τόνους ψυχή κι αίσθημα ευθύνης για το Δημότη, για τον εργαζόμενο, για την Πόλη που αγαπάμε, για την Πόλη που ονειρευόμαστε!