Ψήφισμα κατά της εισβολής στην Ουκρανία

2022-03-16

H Παράταξη μας απόλυτα προσηλωμένη στα αξιακά πρότυπα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μαρτυρικής μας Πόλης ψήφισμα προς επικύρωση από το Σώμα σχετικό με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναρωτώμενη παράλληλα για την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της εισροής των προσφύγων και στην πόλη μας καθώς και της εν γένει αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον χειμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Την ίδια ώρα μάλιστα που όμοροι Δήμοι παρέχουν φιλοξενία σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ψήφισμα κατά της εισβολής στην Ουκρανία 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη, προσηλωμένο στις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και την εμπλοκή της Λευκορωσίας σε αυτή την επίθεση.

 Ζητά από τη Ρωσία να τερματίσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία και να αποσύρει άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις από το σύνολο του διεθνώς αναγνωρισμένου εδάφους της Ουκρανίας και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της.

Υπενθυμίζει στη Ρωσία τις υποχρεώσεις της έναντι της διεθνούς κοινότητας και προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει η πυρηνική κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Καλεί την Ρωσική Ομοσπονδία να προβεί στον άμεσο τερματισμό του πολέμου που έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που ζει στην Ουκρανία. 

Απευθύνει Έκκληση να γίνει σεβαστό το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού. Να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματα ζωής και ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας. 

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη στηρίζει κάθε προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας για άμεση αποκλιμάκωση με στόχο την Ειρήνη και τον τερματισμό της τραγικής αυτής κρίσης.