Εργα και ημέρες... Πάσχα

2022-04-16

Τις Άγιες ημέρες που έρχονται, ημέρες περισυλλογής και περίσκεψης, ημέρες που χαμηλώνει το ΕΓΩ μπροστά στα Θεανθρωπινα Πάθη, ας αναλογιστούμε πιο είναι το καθήκον μας απέναντι στους συνανθρώπους και συνδημότες μας. Ως εμπλεκόμενος με τα κοινα αναλογίζομαι πραγματικά αν οι ημέρες αυτές στην Πόλη μας θυμίζουν μετά απο δυο χρόνια Πανδημιας Πάσχα.

Αν οι αγορές της Πόλης μας και οι πλατείες σφύζουν απο ζωή. Αν έστω και για λίγο ο Δήμος ως Τοπικός Οργανισμος και φορέας Ποιότητας Ζωής δημιούργησε Προϋποθέσεις να αισθανθούμε οικεία και γιορτινά στην Πόλη μας. 

Χαίρομαι τον Κορυδαλλο και θαυμάζω το Κερατσινι. Ευγνώμων στους Συναδέλφους μου Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Πειραια που έφεραν το Πάσχα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πόλη μας και στο Σπίτι της Άρσης Βαρών! 

Ανυπομονω για την ώρα που το Περιβολακι, ο Άγιος Νικολαος, η Τσαλδαρη, η 7ης Μαρτη, η Πλατεία Κρηνης, η Βουρνοβα, η Πλατεία Κουμπάκη , η Χαλκηδονα, η 28η Οκτωβρίου, η Παιδική Στέγη, η Χρυσοστομου Σμυρνης και ο Άγιος Γιάννης στον Ρεντη θα είναι κάτι παραπάνω απο δρόμους και πλατείες που συμπληρώνουν απλά τον οικιστικό ιστό. Ανυπομονώ για την ώρα που οι κάτοικοι αυτής της Πόλης θα χαίρονται που ζουν σε αυτή και όχι να χαίρονται που φεύγουν απο αυτή για να πιουν καφέ στον Κορυδαλλό και να γευματίσουν στον Πειραια και το Κερατσινι ή μέσω του διαβόητου Μετρό στις γειτονιές της Αθήνας. 

Ανυπομονώ για τα εργα και τις ημέρες των πολλών και όχι για τα εργα και τις ημέρες των λίγων κι εκλεκτών.  

Είμαι περήφανος που είμαι Νικαιώτης και που συνεχίζω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να έρθει πραγματικά το Πάσχα και στην Πόλη μας. 

Καλη Μεγάλη εβδομάδα με κατάνυξη σε όλους και σε όλες.