Η Διέξοδος στο Άγχος και ο Ερωτισμός του Ημίφωτος.

2021-12-23

Από τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός στη οδό Π.Τσαλδάρη από το ύψος της οδού Ιωνίας έως την Π.Ράλλη.

Η βλάβη προέρχεται από τις εργασίες του συμβεβλημένου με τον ΔΕΔΔΗΕ συνεργείου για την υπογειοποίηση των καλωδίων επί της οδού Καισαρείας. 

Οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών έφτασαν μέχρι το Δημαρχείο. 

«Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα στα σκοτάδια;» Σε αυτοψία των ηλεκτρολόγων του Δήμου εντοπίστηκε το πρόβλημα και δηλώθηκε, προς τιμή τους, ότι «εάν μας δοθεί εντολή θα βρούμε τρόπο να αποκαταστήσουμε προσωρινά την ηλεκτρική παροχή». 

Οι αρμόδιοι του Δήμου ενεπλάκησαν σε αλληλογραφία και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΔΕΔΔΗΕ οι οποίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. 

Εντολή προς τους ηλεκτρολόγους του Δήμου να δράσουν δεν δόθηκε ποτέ. 

Οι γραφειοκρατία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ο κεντρικός εμπορικός δρόμος ενός Δήμου να παραμένει χωρίς φωτισμό σε εορταστική περίοδο. 

Οι διοικούντες το καταλαβαίνουν; 

Αν το καταλαβαίνουν οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες αποκατάστασης, διαφορετικά να φέρουν τον ΔΕΔΔΗΕ να διοικήσει τον Δήμο.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Γ. Ιωακειμίδης αγχώθηκε από την όλη κατάσταση, αλλά δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια.. Μπορεί να μην έκανε τίποτα με το αδιέξοδο με τον φωτισμό της Π.Τσαλδάρη αλλά προέβη σε πανηγυρική ανάρτηση στο facebook στις 10 Δεκέμβρη με θέμα : 

"Με 1.800.000 € αλλάζει πρόσωπο η αγορά της Τσαλδάρη"Η αγορά στα σκοτάδια κι ο Δήμαρχος να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Καθένας μπορεί να σταθμίζει καταστάσεις και να επιλέγει πρωτοβουλίες.

Γιατί τελικά είναι επιλογή «τη διέξοδο στο άγχος» να αποτελεί «ο ερωτισμός του ημίφωτος» ... Χριστουγεννιάτικα.