Νουθεσίες και απειλές εκστόμισαν αντιδήμαρχοι κατά συνδικαλιστή και εργαζόμενων

2023-04-21

Δελτίο Τύπου 

Αιρετοί και εργαζόμενοι έχουν διακριτούς ρόλους που πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία.

Πριν από λίγο επισήμως μας εστάλη, στο πλαίσιο του Θεσμικού μας ρόλου ως Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Νίκαιας - Α. Ι. Ρέντη, επιστολή μέλους του ΔΣ του Συλλογου Εργαζομένων του Δήμου, η οποία αναρτήθηκε και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γραφόμενα της οποίας εκπλήσσουν δυσάρεστα.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση την σχετική επιστολή η Παράταξη μας σημειώνει τα ακόλουθα : 

Το διακύβευμα για τους εργαζόμενους είναι το μεροκάματο και οι ανάγκες της οικογένειάς τους, ενώ πολλές φορές το διακύβευμα για τους αιρετούς είναι οι σκοπιμότητες κι ο εγωισμός τους.

Διαπίστωση και διαφανής τοποθέτησή μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό είναι βιώσιμη χάριν στους εργαζόμενους παρά τις χαμηλές απολαβές των εργαζομένων σε αυτή.  

Εμείς, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συνεργασίας,ακόμα και τότε που συκοφαντηθήκαμε, ακόμα και τότε που μας δεν μας δόθηκε ο λόγος να απαντήσουμε, με ψυχραιμία και επιχειρήματα αντιμετωπίσαμε την άδικη επίθεση που δεχτήκαμε σε πολλές περιπτώσεις και από πολλούς εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο εργαζόμενος έχει το τεκμήριο του δικαιου ακόμα κι αν αισθάνεται απειλή που δεν έχει διατυπωθεί, πολύ περισσότερο όταν απειλείται ευθέως κι ανερυθρίαστα. 

Οι νουθεσίες έως και απειλές που φέρεται ότι εκστόμισαν αντιδήμαρχοι κατά συνδικαλιστή και εργαζόμενων στο Δήμο μας, παραβιάζουν αφενός την νομοθεσία, τους διακριτούς ρόλους και αφετέρου ευτελίζουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στα θέματα συμπεριφορών εκτός του αυτονόητου δημοκρατικού πλαισίου δεν μπορούμε να κωφεύουμε. 

Χωρίς πολλά λόγια, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απειλών παρουσία των θιγόμενων εργαζόμενων. 

Η για πολλά χρόνια απερχόμενη Διοίκηση για μια ακόμη φορά συμπεριφέρεται καθεστωτικά. Όσα πρόσωπα και αν αλλάξουν στο ρόλο του Επικεφαλής το ίδιο φθαρμένο υλικό και η ίδια νοσηρή νοοτροπία θα τα ακολουθεί. Υπενθυμίζουμε όμως ότι, το τέλος έρχεται για το καθεστώς της απερχόμενης Διοίκησης στις προσεχείς εκλογές και τα καθεστώτα όταν πέφτουν πέφτουν με κρότο!