Το «φαινόμενο»........

2022-04-26

Την ώρα που οι επισκέπτες της Σαλαμινας διάβαζαν σε τοπική εφημερίδα, για το « φαινόμενο της Τοπικης Αυτοδιοίκησης», το ίδιο το « φαινόμενο» δια της παντελούς του απουσίας από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Νίκαιας, έσπευσε, συνεπής με τον εαυτό του κάθε χρόνο, να επιβεβαιώσει ότι τα «φαινόμενα» απατούν.

  Γνωρίζοντας ότι κάθε χρόνο την επαύριο της Παμμεγίστης εορτής του Πάσχα τα τίμια οστά του Αγίου Γεωργίου και η Ιερά εικόνα, περιφέρονται και λιτανεύονται πέριξ της ομωνύμου Πλατείας, φρόντισε να τα τιμήσει δεόντως συνοδεύοντας τα με γεμάτους κάδους απορριμμάτων. Οι εικόνες ντροπής επιβεβαιώνουν το «φαινόμενο» του «φαινομένου»

Σε άλλες ενορίες όμως, όπως στον Α. Ιωάννη στη Δημοτική ενότητα Ρέντη, «λεφτά υπάρχουν» και μάλιστα μπόλικα για βεγγαλικά και όχι για σκουπίδια .

  Τον Αγ Γιώργη θα κοιτάμε τώρα; Και τη Νικαια στο σύνολο της; Δυο μέτρα και δυο σταθμά για το «φαινόμενο».

Αρκεί που κάνουμε «ντόρο» όπου αγαπάμε!

Αρκεί που θα φτιάξουμε ποδηλατόδρομο. Όχι βέβαια τώρα, αλλά την επόμενη τετραετία. 

Αρκεί που θα φτιάξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Νεκροταφείου της Νεάπολης αναψυκτήριο αξίας 2.000.000 Ευρώ συνοδευόμενα από πάρκινγκ απορριματοφόρων, συγκαλύπτοντας τις οσμές με « αρωματικά φυτά», όπως σκέφτηκε το «φαινόμενο». Αλλά..... «φαινόμενο» είναι η Πόλη που ακόμη τον αντέχει! Αλλά....τέτοια «φαινόμενα» πρέπει να εξαλείφονται. Και θα εξαλειφθούν σύντομα!. 

Και μαζί με αυτά και τα φαινόμενα δυσωδίας και αποσάθρωσης μιας κουρασμένης Δημοτικής Αρχης. Το αίσχος σε όλο του το μεγαλείο. Γιατί για τα φαινόμενα τύπου Ιωακειμίδη και της παρέας του την απάντηση και την τελική λύση θα τη δώσει η ίδια η Πόλη. Και λίαν συντόμως.... Σε ενάμιση χρόνο. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. Θα είναι εκεί η Δημοκρατική Συνεργασία για την Νικαια και τον Ρεντη μακριά από δυσοσμίες και «φαινόμενα»